Recreatie

Geertjesgolf biedt – in de toekomst – volop mogelijkheden voor recreatie. Op de plassen die worden aangelegd zal straks voldoende ruimte zijn om te kanoën, suppen en andere watersporten te beoefenen. De sloten en oevers bieden mogelijkheden om te vissen, slootje te springen, lekker te struinen, picknicken of even uit te rusten. Ook worden diverse fietsroutes aangelegd om het gebied gemakkelijk te kunnen bereiken.

Op dit moment kunt u al genieten van een mooie wandeling door het gebied. Eén van de recreatiemogelijkheden is het Klompenpad ‘Ambts- en Rijkspad’.

Klompenpad Ambts- en Rijkspad

Het Klompenpad ‘Ambts- en Rijkspad’ doorkruist het gebied Geertjesgolf en de Voorhaven. Dit Klompenpad is in het voorjaar van 2020 geopend en is maar liefst 15 kilometer lang. Het pad brengt je langs alle mooie plekjes van het gebied, zoals plas-dras landschappen, fruitbomen en de uiterwaarden van de Waal. Ook de zandwinning en kleiafgraving die je tegenkomt langs het pad zorgen voor een uniek landschap waar natuur en industrie samengaan.

Het Ambts- en Rijkspad start officieel op het Admiraal van Ghentplein (Molenstraat 1, Winssen), maar er kan op iedere plek langs de route gestart worden. Het Klompenpad is in zijn geheel of in delen te belopen en kan ook worden verkort tot 6 kilometer. Daarnaast kan de route zowel linksom als rechtsom gewandeld worden. Er zijn dus volop mogelijkheden in dit prachtige gebied!

Voor meer informatie over dit Klompenpad verwijzen we u naar deze website: https://klompenpaden.nl/klompenpad/ambts-en-rijkspad/

Direct de routekaart downloaden? Klik dan hier of download de Klompenpaden app.