Publicatiedatum: 19-03-2024

Basisschool De Wegwijzer op bezoek

Winssen – 19 maart 2024. 

Op 27 februari trakteerde basisschool De Wegwijzer groep 7 en 8 op een excursie naar Geertjesgolf. Deze trip stond in het teken van de Techniekwedstrijd die in de regio wordt gehouden. Het thema was ‘verticaal transport’ en hierover had Geertjesgolf natuurlijk genoeg interessants te vertellen en te leren. Herman van der Linde leidde de scholieren en hun (bekende!) meester Jesper over het terrein rond.                                                       

De leerlingen hebben zelf een stukje geschreven over hun dag, waarbij ook WIDO kranenverhuur betrokken was.

Wij hadden een superleuke dag! Dit jaar doen wij mee aan de Techniekwedstrijd en het thema is ‘verticaal transport’. Om hier kennis mee te maken gingen wij naar de zandwinning Geertjesgolf en kwam WIDO met hijskranen bij ons op het plein. We gingen op de fiets naar de zandwinning. Daar gingen we kijken hoe het zand uit het water werd gepompt en hoe het werd gesorteerd en schoongemaakt! We mochten ook een kijkje nemen achter de schermen en we konden in de buis waar boven het zand opgeslagen lag. Een hard lawaai, maar wel tof om te zien! Toen reden we terug naar school! Op het plein stond een hoge hijskraan van WIDO. We kregen er uitleg over en mochten de kraan helemaal zelf bedienen! Zo cool! Nu gaan we op school zelf verticaal transport maken!

Groetjes, namens groep 7-8 van de Wegwijzer, Sam en Pim

Hieronder delen we een sfeerimpressie van dit jonge, leergierige bezoek. U kunt ook de video van vlogger Meester Jesper bekijken. Wilt u zelf ook ervaren hoe het er in Geertjesgolf aan toegaat? Meld u aan voor een rondleiding door het wingebied via onderstaande button.

Aanmelden rondleiding

Basisschool De Wegwijzer op bezoek