Publicatiedatum: 08-03-2023

Klaas op Klompen in Geertjesgolf

Winssen - 8 maart 2023.

Klaas op Klompen in Geertjesgolf

Misschien wist u het al: door Winssen en project Geertjesgolf loopt één van de 143 klompenpaden in Nederland. Dit Klompenpad ‘Ambts- en Rijkspad’ geeft iedereen de mogelijkheid om nu al te recreëren in gebied Geertjesgolf. 

Over het Klompenpad

Het Klompenpad ‘Ambts- en Rijkspad’ is in het voorjaar van 2020 geopend en doorkruist het gebied Geertjesgolf en de Voorhaven. Het pad brengt je langs alle mooie plekjes van het gebied, zoals plas-dras landschappen, fruitbomen en de uiterwaarden van de Waal. Ook de zandwinning en kleiafgraving die je tegenkomt langs het pad zorgen voor een uniek landschap waar natuur en industrie samengaan.

Het Ambts- en Rijkspad start officieel op het Admiraal van Ghentplein (Molenstraat 1, Winssen), maar er kan op iedere plek langs de route gestart worden. Het Klompenpad is in zijn geheel of in delen te belopen en kan ook worden verkort tot 6 kilometer. Daarnaast kan de route zowel linksom als rechtsom gewandeld worden. Er zijn dus volop mogelijkheden om hier nu al te recreëren.

Uitzending Klaas op Klompen (Omroep Gelderland)

Voor het tv-programma Klaas op Klompen heeft Klaas Drupsteen deze wandelroute van 15 kilometer afgelegd. Afgelopen zondag 26 februari verscheen de aflevering over het Klompenpad op Omroep Gelderland. Klaas startte op het Admiraal van Ghentplein in Winssen en loopt via de dorpsboomgaard, uiterwaarden, buitendijkse weerden en binnendijkse velden ook langs projectgebied Geertjesgolf. Hier gaat hij in gesprek met directeur Herman van der Linde. 

Benieuwd naar de aflevering? Deze kan je hier terugkijken, of klik op onderstaande button.

Kijk de aflevering terug

 

Copyright afbeeldingen © Omroep Gelderland